FDM
Trustpilot
GRATIS afleveringsforsikring med i aftalen

Leasing vs. køb – Hvad skal du vælge?

2. august 2022

Hos BMC Leasing A/S oplever vi ofte, at vores nye kunder i en kortere eller længere periode har overvejet, om de skulle lease eller købe en bil, inden de indgik kontrakten med os. Går du lige nu med de samme overvejelser, kan du med fordel læse med herunder, hvor vi vil gennemgå nogle vigtige punkter, du kan overveje, hvis du er i tvivl om, hvilken løsning der er den rigtige for dig.

Leasing eller køb af bil?

Der vil selvfølgelig altid være henholdsvis fordele og ulemper ved både leasing og køb af bil. Hvilken løsning der passer bedst til dig, afhænger derfor helt af dine individuelle kørselsbehov. Sagt med andre ord er det altså faktorer såsom din familiesituation, dit arbejdsliv og ikke mindst din økonomi, der har betydning for, hvor stort et udbytte du vil have af køb eller leasing.

Først og fremmest er det vigtigt at tænke i fleksibilitet. Uanset hvordan du anskaffer dig en bil, vil dit nye køretøj unægteligt tilføje en stor grad af frihed til din hverdag. Som bilejer – eller lejer – er du selv herre over din tid, og du kommer du nemt og hurtigt fra A til B. Vælger du at købe din bil, giver dette en særlig form for fleksibilitet, fordi du så kan forvente at kunne køre i den samme bil de næste mange år. Du lærer bilen godt at kende, har muligheden for at investere i ekstraudstyr til din bil såsom GPS-systemer eller automatgear og samtidig kan du også selv bestemme, om du vil bruge tid og penge på at få repareret eventuelle småskader og buler i bilen.

Ser vi derimod nærmere på leasing af bil, giver dette adgang til en helt anderledes form for fleksibilitet. Hos BMC Leasing A/S har vi sammensat vores leasingtilbud sådan, at den enkelte kunde har rig mulighed for at tilpasse kontrakten på flere parametre. Først og fremmest vælger du selvfølgelig selv, hvilken bil du vil lease. Vi har et bredt udvalg af både små og store biler, og blandt vores mange forskellige bilmærker finder du blandt andet Audi, Peugeot, Fiat og Toyota. Dernæst er det også helt op til dig, hvor længe du vil lease din bil. Som regel leaser vores kunder i 2-3 år ad gangen, men er du typen, der elsker at skifte mellem forskellige biler, kan du hos BMC Leasing A/S vælge at lease i helt ned til 6 måneder ad gangen.

En af de største fordele ved leasing er altså, at du ikke binder dig til en bestemt bil. Du kan dermed nemt skifte bilen ud, hvis dine behov ændrer sig, familien bliver større eller hvis du bare trænger til at få pustet nyt liv i din køreglæde.

Køb eller leasing – husk at overveje økonomien

Noget der for langt de fleste er afgørende for, om de vælger at købe eller lease en bil, er deres økonomi. Det giver sig selv, at køb af bil i første omgang vil være dyrere end leasing. Når man køber en bil, skal man typisk lægge ét stort pengebeløb, mens man ved leasing ”slipper med” en såkaldt førstegangsydelse; typisk på mellem 5000 og 20.000 kroner. Har man først købt en bil kan man dog glæde sig over, at man herefter blot skal betale for gængse ting såsom brændstof, forsikringer og eventuelle tjek og reparationer, mens man ved leasing forpligter sig på at betale en fast månedlig ydelse som leje for bilen.

Af ovenstående grunde er det desværre heller ikke muligt at svare på, hvilken løsning der i sidste ende er billigst for den enkelte. Dette afhænger helt af dine kørselsbehov, samt hvor mange reparationer og øvrige serviceeftersyn din bil får brug for gennem tiden. Hos BMC Leasing A/S indgår reparation samt service af vores leasingbiler altid som en del af den månedlige ydelse. Du skal altså ikke betale ekstra, selvom din bil pludselig får brug for et servicetjek eller skal have udskiftet diverse dele. Vi oplever derfor, at vores kunder fortæller, at leasing for dem giver økonomisk overskud i hverdagen, da de får mulighed for at danne sig et overblik over, hvilke udgifter der er forbundet med deres bil – fra start til slut.

Udgifter ved leasing hos BMC Leasing A/S:

  • Førstegangsydelsen
  • Den månedlige leasing ydelse
  • Ansvar/kasko forsikring gennem AROS
  • Grøn ejerafgift
  • Brændstof

Når det kommer til forsikring, er der også forskel på at købe og lease en bil. Ved køb af bil kan du frit vælge, hvilket selskab der skal varetage dine bilforsikringer, og du kan – med undtagelse af de lovpligtige forsikringer – også selv afgøre, i hvor stort et omfang du ønsker at forsikre din bil samt dig selv under kørslen.

Vælger du at lease din bil, vil du ofte opleve, at leasingselskabet har nogle helt klare rammer for, hvor og hvordan bilen er forsikret. Hos BMC Leasing A/S har vi eksempelvis en aftale med AROS Forsikring, der står for ansvars- samt kaskoforsikring af alle vores biler. Der er dermed ikke mulighed for at vælge andre forsikringsselskaber.

Det skal du tage stilling til, inden du vælger din næste bil

Hvad end du vælger at købe eller lease din næste bil, er der nogle almene ting, du skal tage stilling til først. Er du for eksempel interesseret i en ny eller en brugt bil? Især ved køb af bil kan der være mange penge at spare, hvis du ikke har noget imod, at din nye bil allerede har tilbagelagt nogle kilometer.

Dernæst kan du også med fordel overveje, om du har behov for noget bestemt udstyr i bilen – for eksempel automatgear, GPS eller bakkamera? Ekstraudstyr vil unægteligt betyde ekstra omkostninger både ved køb og leasing af en bil, og hvad der bedst kan betale sig, afhænger derfor af, hvor længe du forventer at bruge udstyret. Mens du ved køb helst skal tænke på lang sigt, har du med leasing mulighed for at ombestemme dig efter en kortere periode.

Her på vores hjemmeside kan du se de forskellige priser for alle vores leasingbiler, og trykker du ind på den enkelte model, kan du læse meget mere om, hvilket udstyr bilen har. Dette vil gøre det nemmere for dig at gennemskue de økonomiske omkostninger, hvis du ønsker at lave en leasing vs. køb beregning af udgifterne til din næste bil.

Find svar på nogle af de mest gængse spørgsmål om køb vs. leasing herunder:

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om leasing vs. køb

Skal jeg købe eller lease en bil?

Er du fortsat i tvivl om, hvorvidt du skal lease eller købe din næste bil? Hos BMC Leasing A/S har vi fuld forståelse for, at det kan være et svært valg, og vi tilbyder derfor alle interesserede kunder prøvekørsel af vores biler inden indgåelse af kontrakt. Ved en prøvekørsel får du den fulde oplevelse af, hvordan det føles at køre en af vores lækre leasingbiler, og dermed finder du ud af, om du kan føle dig helt hjemme i en leasingbil – eller om du måske hellere skal købe din egen privatbil.

Er leasing billigere end køb?

Hvad er mon billigst – leasing eller køb? Det kommer selvfølgelig helt an på dine individuelle transportbehov. Leaser du din bil hos BMC Leasing A/S medfølger der visse økonomiske fordele, og mange af vores kunder oplever derfor, at leasing er en billigere løsning end køb. Blandt andet vil du med en leasingaftale være helt fri for at stå med uforudsete udgifter til service og reparation. På den anden side kan køb af bil sagtens vise sig at være billigst på den lange bane, da du ved køb bliver fri for at skulle betale gentagne førstegangsydelser til forskellige biler samt den faste månedlige ydelse.

Hvad er bedst – leasing eller køb?

Det kommer an på, hvem du er, og ikke mindst hvilket forhold du har til din bil. Både køb og leasing giver fleksibilitet i hverdagen og kan på hver sin måde medvirke til, at du kan holde det økonomiske overblik over udgifterne til din bil. Har du aldrig leaset før, og har du lyst til at afprøve konceptet i en kort periode, kan du hos BMC Leasing A/S vælge at indgå i en leasingkontrakt i helt ned til kun 6 måneder. Herefter kan du så frit vælge, om du vil opstarte endnu en leasingperiode, eller om du foretrækker at købe din egen private bil.