FDM
Trustpilot
GRATIS afleveringsforsikring med i aftalen

Hvad er restværdi indenfor leasing?

15. august 2022

Leasing er blevet mere og mere populært indenfor de senere år. Men ubekendte faktorer som restværdi eller tanken om en mulig efterregning kan virke afskrækkende for nogen og afholde dem fra leasing.

Men hvad er restværdi indenfor leasing egentligt? Det gør vi dig klogere på i denne guide, så du er klædt bedre på til at begive dig ud i den mangfoldige verden indenfor leasing.

Får du koldsved ved tanken om restværdi? Så vil vi gerne indlede indlægget med en spoiler. For vælger du operationel leasing hos BMC Leasing, kan du slippe alle dine bekymringer om restværdi. Du afleverer blot bilen tilbage til os efter endt leasingperiode.

Restværdi efter endt leasing – Hvad betyder restværdi egentligt?

Betegnelsen restværdi bruges indenfor flexleasing og finansiel leasing af biler. Begrebet dækker over den fastsatte værdi, bilen står i efter endt leasingperiode. Et beløb, du som leasingtager vel mærke hæfter for.

Derfor er det vigtigt, at du forholder dig realistisk (og kritisk) til prissætningen, så restværdien ikke er for højt sat i forhold til en forventet markedsværdi. Ellers kan det blive en dyr fornøjelse for dig, når du skal aflevere bilen tilbage.

Hvordan udregnes restværdien ved billeasing?

Regnestykket til udregning af restværdi ser således ud: Restværdien er lig med bilens startværdi minus afskrivning i leasingperioden.

Eksempel på restværdi: Bilen har en startværdi på 150.000 kroner med en afskrivning på 50.000 kroner. Det giver en restværdi på 100.000 kroner, som bilen afhandles til, når leasingperioden er afsluttet.

Du er med andre ord forpligtet til at betale eller videresælge bilen for dette beløb. Er det ikke muligt at finde en køber, der vil give prisen, må du selv betale differencen.

Hvem bestemmer størrelsen på restværdien?

Fastsættelsen af restværdien, som bilen skal afhandles til efter endt leasingperiode, sker i fællesskab mellem leasingselskab og kunde. Det er derfor vigtigt at finde frem til en realistisk pris, der afspejler bilens reelle værditab. Med en korrekt fastlagt pris er det også lettere at finde en aftager til bilen efterfølgende.

Det er ikke altid, du står alene med sorteper. Nogle leasingselskaber hjælper nemlig gerne med at få bilen videre i systemet til andre forhandlere eller privatpersoner. Du skal dog være opmærksom på, at det stadig er dig, der hæfter for eventuel difference.

Hvilke faktorer påvirker størrelsen på restværdien?

Der er flere faktorer i spil, når restværdien på din bil skal udregnes. Og forhold som biltype, kørselsbehov, udstyrspakke, markedspris mv. kan have en indvirkning på prisen. Derfor vil en leasingkontrakt ikke altid være enslydende, da den skal matche den enkelte kundes ønsker og behov.

Hvorfor er restværdi vigtigt?

Det er vigtigt, at du forholder dig realistisk til restværdiens størrelse, da du gennem finansiel leasing og flexleasing forpligter dig til at tage restværdien på dig. Er restværdien derfor sat meget højt, er det dig, der står med tabet.

Leaser du eksempelvis en bil til 200.000 kroner med en fastsat restværdi på 190.000 kroner, hæfter du for 190.000 kroner. Også selvom bilen reelt kun har en forventet markedsværdi på 150.000 efter endt leasing. Og det er kun dig, der står til regnskab for differencen.

Derfor bør du altid gøre dig selv den tjeneste at undersøge markedet, inden du skriver under på en aftale, så du kan danne dig et overblik over retvisende priser og forventede nedskrivninger i perioden.

Se efter model, antal kørte kilometer, årgang, udstyr mv., når du skal finde en model at sammenligne med. Det kan selvfølgelig ikke give dig et 100% klart svar, men du kan få en god fornemmelse af, hvorvidt restværdien ligger i et realistisk prisleje.

Slip dine bekymringer om restværdi hos BMC Leasing

Hvis du får urolig nattesøvn ved tanken om restværdi kontra reel markedsværdi, findes der også fordelagtige leasingalternativer til finansiel leasing eller flexleasing. For ved at vælge operationel leasing hos BMC Leasing kan du parkere alle bekymringerne om bilens restværdi.

Operationel leasing er især ideelt til dig, der ønsker tryghed i økonomien – uden at skulle spekulere på alt det bøvl, der ellers kan høre med til livet som bilejer. Med operationel leasing betaler du nemlig kun et fast månedligt beløb samt en førstegangsydelse.

Du skal blot aflevere bilen tilbage efter endt leasing i en stand, der svarer til bilens alder og kørte kilometer. Har operationel leasing hos BMC Leasing vakt din interesse? Så gå på opdagelse i vores udvalg af biler med operationel leasing til omgående levering.