FDM
Trustpilot
GRATIS afleveringsforsikring med i aftalen

Hvad er leasing?

13. juni 2022

Hvad er leasing af bil? Det korte svar på spørgsmålet er, at leasing betyder, at man lejer en bil i en given periode – for eksempel i seks måneder, et år eller tre år. Leasing står altså i modsætning til det at købe en bil, fordi man med en leasingaftale ikke betaler hele bilens pris, men blot skal betale en mindre førstegangsydelse samt et fast månedligt beløb.

I Danmark er det i løbet af de seneste par år blevet mere og mere populært at lease – fremfor at købe. Faktisk steg antallet af leasingaftaler fra 80.000 aftaler i 2015 til hele 145.000 aftaler i 2020. Det er da heller ikke noget mysterium, at danskerne er blevet så vilde med at lease deres biler, for privatleasing kommer i dag med en lang række fordele både økonomisk og praktisk set.

Privatleasing – til dig der ønsker økonomisk overblik

Og hvad er så det der privatleasing, tænker du måske? Privatleasing er egentlig bare, som ordet antyder, et udtryk for, når privatpersoner leaser en bil til eget forbrug. Er du afhængig af at have en bil i din hverdag, for eksempel til at komme på arbejde, hente børn eller handle ind, så er privatleasing højst sandsynligt en oplagt mulighed for dig.

For privatpersoner er fordelene ved leasing mange. Først og fremmest kan det være en økonomisk fornuftig løsning at lease fremfor at købe. Leaser du eksempelvis din bil hos os, vil du nemlig med en leasingaftale være 100% afklaret omkring, hvilke udgifter du kommer til at have til din bil i løbet af hele leasingperioden.

Til os skal du blot betale en førstegangsydelse i starten af leasingperioden samt et fast beløb hver måned af leasingaftalen. Derudover skal du selv afholde udgifter til grøn ejerafgift, forsikring (Gennem AROS forsikring) samt brændstof – men herudover sørger vi for at betale samtlige udgifter til service samt reparation af bilen som en del af den fordelagtige serviceaftale.

Leasing er lig med fleksibilitet

Står du lige nu og skal beslutte dig for, hvorvidt du skal købe eller lease din næste bil? Så kan det være en god idé, at du spørger dig selv, hvilket forhold du har til din bil. Ønsker du at have en bil, der altid er køreklar, er økonomisk rentabel og i øvrigt let kan skiftes ud, hvis du får lyst til at prøve en anden model? Så er leasing helt sikkert den rigtige løsning for dig.

Leasing er lig med fleksibilitet. Både fleksibilitet rent økonomisk, fordi du aldrig står med uforudsete udgifter – men også fleksibilitet til at vælge den bil, der passer bedst til dit behov nu og her. Igennem et langt liv kan ens transportbehov nemt ændre sig, og vælger du en leasingaftale, kan du altid vælge den helt rigtige bilmodel – uanset om du bare skal fra A til B, om du skal køre med ekstra komfort, eller om du skal have plads til en autostol på bagsædet og en barnevogn i bagagerummet.

Vi har et stort udvalg af leasingbiler i alle størrelser og prisklasser, og selskabets gennemskuelige leasingsystem gør det nemt og ukompliceret at skifte mellem de mange modeller.

Er leasing inklusiv forsikring?

Det er forskelligt fra selskab til selskab, hvorvidt leasing er inkl. forsikring. Som regel er det dog sådan, at du selv skal betale Ansvar/Kasko forsikring, når du leaser en bil. Vælger du at lease gennem os, kan du nyde godt af vores aftale med forsikringsselskabet AROS forsikring. Alt afhængig af din alder, samt hvilken bil du leaser, kan du faktisk forsikre din bil for helt ned til 279 kroner om måneden.

Samtidig har vi netop, som et nyt tiltag indført, at alle vores leasingbiler, der er udleveret efter d. 01/01-2021, har gratis afleveringsforsikring inkluderet.

Sådan vælger du den rette leasingbil

Fælles for det at købe og at lease en bil er, at det kan være utroligt svært at finde den helt rigtige bil. Der er mange ting at tage stilling til, og ofte kan man blive overvældet over det store udvalg på markedet. Ønsker du at gøre det nemt for dig selv at vælge, hvilken bil du skal lease, kan det være en god idé at lave en liste over de kriterier, du har til din kommende leasingbil.

Foretrækker du eksempelvis at køre med automatgear? Er du helt afhængig af Apple CarPlay? Eller kan du slet ikke forestille dig, hvordan du skal klare dig i hverdagen uden en bil med anhængertræk? Ved at få lavet en udførlig liste over faktorer som disse, er du allerede et skridt nærmere at kunne finde den perfekte bil til dit behov.

På vores kategorisider, kan du let filtrere i, hvilket udstyr mv. din fremtidige bil skal have, og herefter får du så vist de modeller, der lever op til dine krav. Sådan finder du nemt, enkelt og hurtigt din næste leasingbil.